Docent in Bedrijf


Docent in Bedrijf


Hoe ontwikkelt het bedrijfsleven zich en welke invloed heeft dat op het onderwijs? Deze vragen stonden centraal tijdens het evenement Docent in Bedrijf, voorheen Dag van de Docent. Op 13 november namen Amersfoortse docenten en ondernemers met elkaar een kijkje in de keuken van diverse bedrijven en namen vervolgens, in Leerhotel Het Klooster – MBO Amersfoort, gezamenlijk deel aan inspiratiesessies.
Na alle inspiratie was het tijd om te netwerken tijdens het netwerkbuffet bereid door de leerlingen van Leerhotel Het Klooster, waarbij mooie verbindingen zijn gelegd.

 

Lees hier de ervaring van Xcellent, “Docent in Bedrijf bij Xcellent: vruchtbare dialogen én actie”.

 

Inspiratiesessie

 

Dit jaar gaven de volgende sprekers een inspiratiesessie:

 


Dirk Kaan,
BlueWays

Zo ben ik nu eenmaal!

Hoe verhoudt de continue verandering zich tot wie jij bent en wat je doet. Als het onderwijs in een transitie zit, en het bedrijfsleven zit in een transitie, ben ik dan zelf ook in transitie? En als ik in transitie ben, ben ik vandaag nog wel dezelfde persoon als morgen? En wil ik dat eigenlijk wel? Of heb ik geen keus….

Harrie Lamers,
Expertverbinder

De Kracht van LinkedIn

Sta je op LinkedIn, maar doe je er eigenlijk niet genoeg mee? Je weet dat je er veel meer uit kunt halen. Maar hoe? Wat moet je dan delen? Hoe val je op? Harrie Lamers geeft je antwoord op al deze vragen. Daarnaast ontvang je waardevolle tips die je snel in de praktijk kunt toepassen.

 

 

 

David Krommendijk,
Beryl Personeel

Flexibel, hoe ver wil je buigen?

Wat verwacht de Werkgever van de Werknemer? En wat verwacht de Werknemer van de Werkgever? Flexibel: hoe ver wil je buigen?

 

 

 

Dirk Kaan van BlueWays
Harry Lamers, Expert Verbinder
David Krommendijk van Beryl Personeel

Tijdens de dag Docent in Bedrijf brachten docenten en ondernemers een bezoek aan één van onderstaande bedrijven voor een rondleiding, kennismaking en dialoog.

 

Rock City Beers

Een echt restaurant in samenwerking met de brouwerij waar twee ambachten samen komen. Bier-spijscombinaties vervullen een belangrijke rol: de chef kookt op open vuur en maakt mooie combinaties met de bieren van Rock City. Duurzaamheid speelt een grote rol. Zo wil Rock City het bierbostel, een restproduct bij bierproductie, verwerken tot brood en koekjes in samenwerking met een lokale bakkerij. De ondernemers vertellen tijdens Docent in Bedrijf over hun achtergrond en opleidingen. En natuurlijk ontbreekt het proeven van een Amersfoorts biertje zeker niet.  

 

Marienhof Amersfoort

Bijzondere erfgoedlocatie voor congres, meeting of event. De Mariënhof is eigendom van The Attention Group (TAG), ontstaan uit de jongensdroom van goede vrienden Pieter Aalbers en Adriaan Derksen. Zij zijn sinds 1 juni 2014 pandbewaarders van dit stadsklooster. In hun drang naar innovatie inspireren zij de gastvrijheidsmarkt en durven zij af tee wijken van geijkte paden. Wat voor invloed heeft dit op de dertig medewerkers met elk hun specialiteit? Dit en meer vertellen Pieter en Adriaan op 13 november.

 

Sligro Amersfoort

Sligro Food Group richt zich als groothandel op groot- en kleinschalige horeca, recreatie, cateraars, grootverbruikers, bedrijfsrestaurants, pompshops, het midden- en kleinbedrijf, retail en de institutionele markt. Sligro Amersfoort is één van de 50 vestigingen. De foodserviceproducten koopt Sligro in eigen beheer in. Binnen Sligro voelen medewerkers zich ondernemer binnen hun eigen vakgebied en leven zij een belangrijke bijdrage aan het totale resultaat. Hoe? Dat wordt duidelijk op 13 november.

 

Xcellent

Xcellent ontwerpt, bouwt en beheert IT-omgevingen voor middelgrote organisaties. Meer dan 100 medewerkers op twee locaties in Nederland werken aan het productiever maken van bedrijven en mensen. Xcellent gelooft dat mensen zich ontwikkelen als ze doen wat ze leuk vinden. In een persoonlijk ontwikkelplan maakt Xcellent deze passie concreet en creëert zij een werkomgeving die bij de medewerker past. In 2017 werd Xcellent derde in de verkiezing ‘Het Vitaalste Bedrijf van Nederland’, omdat zij oog heeft voor gezonde voeding en het welzijn van werknemers. Hoe Xcellent dat doet, ontdek je op 13 november.

 

Finitouch Interieur

Finitouch Interieur ontwerpt, construeert, fabriceert, monteert en onderhoudt klantspecifiek meubilair en betimmeringvraagstuk voor elk inrichtingsvraagstuk. Met een scherpe visie op design en toekomst verbindt Finitouch echt vakmanschap met de technieken van vandaag. Mensen worden van jongs af aan opgeleid. Finitouch produceert 100% energieneutraal en houdt rekening met het effect van haar activiteiten op de omgeving.

 

Meander Medisch Centrum

In Meander Medisch Centrum delen we met elkaar de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan bij ons rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. De mensen van Meander bieden zorg aan de ruim 320.000 inwoners in de regio. Wij doen dat in afstemming en samenwerking met onder meer huisartsen, verpleeg- en verzorgingstehuizen en de zorgverzekeraars. Bij Meander Medisch Centrum werken ruim drieduizend professionele medewerkers, tweehonderd medisch specialisten en tientallen vrijwilligers. Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe, enthousiaste collega’s. 

 

Bouwbedrijf Huurdeman

Huurdeman is een familiebedrijf met ruim 75 jaar ervaring in utiliteits- en woningbouw. Huurdeman is een erkend leerbedrijf en in 2010 genomineerd voor beste leerlingbouwplaats. Leerlingen betrekken wij graag bij bouwplannen en klanten kunnen één van onze bouwvakkers adopteren. Hij vertelt dan graag meer over de bouwwerkzaamheden op school. Onderwijs is het fundament van de toekomst. Huurdeman bouwt hier graag aan mee.